Nyt fra Gurre Menighedsråd

Mens efteråret er over os, er menighedsrådet sammen med Tikøb menighedsråd i fuld gang med at finde vores nye præst – det er en meget spændende opgave, som vi går til med stor glæde. Se ’Nyt fra Tikøb’. I Gurre Kirke har vi her i efteråret ændret en af de tidlige gudstjenester, fromesser, hver måned til en sandwichgudstjeneste. Det er dejligt at se hvor mange, store som små, der finder vej til disse små aftengudstjenester, som vi afslutter med sandwich og hyggeligt samvær i kirken bagefter. Dette fortsætter vi også med i det nye år, så der i starten af hver måned vil være en sandwichgudstjeneste. Januars sandwichgudstjeneste er den 7. og her vil vi ’bære julen ud’. Vi glæder os til at se jer og alle er velkomne.
Børneklubben er kommet godt i gang efter sommerferien, og der er blevet fortalt historier fra Det Gamle Testamente. Børnene har taget godt imod Anne Sofie Grandorf, som også er præst i Helsingør Domkirke. Vi er glade for, at Anne Sofie vil hjælpe os indtil, en ny præst er kommet til vores to sogne.

I november måned vil vores graver Martin Nielsen-Gotsæd have travl med at grandække på kirkegården, så den kan stå flot og klar til 1. søndag i advent sammen med belysningen af kirken.

Men lige nu og her venter den dejlige juletid, med hvad der hører sig til af julelys, julemusik, stjerner, engle og ikke mindst julens budskab, ’et barn er født i Betlehem’. Julen i Gurre Kirke starter 1. søndag i advent med familiegudstjeneste, hvor det første lys tændes i adventskransen. Efter gudstjenesten går vi til Julebutikken på Rødegårdsvej, hvor endnu mere julehygge venter på os. December måneds advents gudstjenester slutter med ’De 9 Læsninger’, 3. søndag i advent, som det er blevet tradition i Gurre Kirke. 4. søndag i advent bliver i Tikøb Kirke.

Juleaften i Gurre Kirke vil julens glade budskab lyde, og der vil blive sunget nogle dejlige julesalmer. Tag gerne det udleverede papirhæfte med hjem og syng salmerne flere gange i løbet af juledagene. Glædelig jul!

Gurre Menighedsråd ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår!

Mette B. Joanesarson