Nyt fra Gurre Menighedsråd

AFLYST, AFLYST, AFLYST osv………

Ja, det har - desværre – være det ord, der er blevet brugt flest gang siden Danmark ’lukkede ned’!
Det lille ord ’AFLYST’ har også haft stor betydning for Gurre Kirke. Alt hvad der blev fortalt om i det sidste kirkeblad har fået tilføjet det lille ord AFLYST!

Et er, at alle arrangementer er blevet aflyst men at også kirkedøren skulle lukkes, så det ikke engang har været muligt at kigge indenfor til en stille bøn - det havde jeg ikke set komme! Det er første gang i historien, det er sket. Og dog der har været holdt begravelser og bisættelser, men under retningslinjer som regeringen og sundhedsstyrelsen har udstukket. 

Rikke vores nye præst, har sat alle sejl til for at udbrede søndagens tekst til os. Små videooptagelser med ’tanker til søndagen’ er at høre på vores hjemmeside og på Facebook siden
 ’Tikøb og Gurre Kirker’. Hvis I ikke allerede har været der, så ’kig’ forbi, det er så fint!

Vores graver Martin Nielsen-Gotsæd, blev først sendt hjem, en uge senere fik vi at vide fra Kirkeministeriet, at hvis arbejdet var udendørs og kunne udføres uden fysisk kontakt med andre, måtte han gerne arbejde, så Martin har været i fuld gang med at fjerne gran, som var færdigt til påsken, og der er også blevet arbejdet med hække og hegn rundt om kirken. Så det er rigtig dejligt.

I hele Danmark blev 75 året for Danmarks befrielse markeret i kirkerne. Det gjorde vi også i Gurre Kirke den 5. maj ved ’morgen- og aftenringning’ i 15 minutter, samt at der blev flaget.
En højtidelig eftertænksom markering i denne tid.

NU venter vi så på, at vi igen må åbne dørene til kirken! Mit inderligste håb er, at Gurre Kirke, ja alle kirker, får lov til at åbne dørene igen, når 2. fase af åbninger fremlægges senest 10. maj, om end det bliver på nogle andre præmisser end vi er vant til. Men bare det, at kunne komme ind i kirken, deltage i en gudstjeneste eller en kirkekoncert, ja det bliver som en fest – mange gange ved man ikke, hvor meget tingene betyder for én, før det ikke er muligt.

I Gurre Kirke står vi på spring med 2 ’Sommer orgelkoncerter’, hvor vores organist har sammensat et spændende og flot program, som vi glæder os til at præsentere. En sensommeraften koncert i august er også på programmet i år. Læs mere om koncerterne her. 

Prøv noget nyt! Kom til en tidlig sommerferiegudstjeneste i juli og august. En kort gudstjeneste med vægt på kendte salmer for de morgenfriske. Se gudstjenestelisten for søndage. 

Hanne Storebjerg har valgt at gå på pension med udgangen af juni måned. En stor tak skal herfra lyde for Hannes indsats gennem 16 år, både i fængselskirken og ved vore kirker. I Gurre vil vi fortsætte vores sandwichgudstjenester som Hanne startede for snart 16 år siden og måske Hanne kigger forbi indimellem. 

Vi glæder os til at åbne kirkens døre, mødes til fællesskab: gudstjenester, kirkekaffe, koncerter og meget mere! VI SES! 

Gurre Menighedsråd ønsker alle en rigtig dejlig sommer!

Mette B. Joanesarson