Litterær studiekreds i Kirkeladen i Tikøb

Efterårets og forårets studiekreds i Tikøb og Gurre sogne under ledelse af lektor Margrethe Tjalve tager fat på den store, udenlandske litteratur. Det er også store emner, der bliver genstand for vores undersøgelse i den kommende sæson.

Møderne finder sted i Kirkeladen, Præstevænget 14, Tikøb fra kl. 19.30 - 21.00. Deltagerne vil få udleveret baggrundsmateriale samt et resumé af bogen på selve aftenen. Materialet vil blive gennemgået som indledning, derefter vil der blive diskussion om bogen og sluttelig en samlet diskussion.  Det kræver ikke særlige forudsætninger at være med.  Dog er det en fordel at have læst bogen.

Undervejs vil menighedsrådet være vært ved et glas vin, kaffe eller the. Deltagelse i studiekredsen er gratis og kræver ingen tilmelding. Mød bare op.

Praktisk bemærkning: Bøgerne kan købes antikvarisk, evt. via Saxo.com eller lånes på biblioteket. Vi har bestilt et antal på biblioteket, der kommer knap 4 uger før den dag, vi har studiekreds om den pågældende bog. Undtagelsen er Selma Lagerlöf: Hr. Arnes penge, som I selv må skaffe. Dostojevskis roman Kældermennesket kan købes hos boghandlerne, og Conrad: Mørkets Hjerte fås bl.a. på udsalg som billigbog. Besked om bibliotekslån gives til margrethetjalve1@gmail.com og bogen hentes af låneren på Espergærde bibliotek.

Daniel Kehlmann: Opmålingen af verden

Onsdag den 8. januar 2020 kl. 19.30

Men hvad er et liv? Den store berømmelse sættes i perspektiv til berømthedernes egne ofte trivielle og dels uforståelige liv hos Daniel Kehlmann i Opmålingen af verden om tysk åndslivs to store videnskabsmænd i det nittende århundrede: Humbolt og Gauss.

Fjodor Dostojevski: Kældermennesket

Onsdag den 5. februar 2020 kl. 19.30

Fjodor Dostojevski er et langvarigt bekendtskab og meget givende – hvis man gider. Men den lille roman, Kældermennesket, er i meget forkortet – og overkommelig - form hans udgave af det menneske, der ikke ser muligheder eller lys, som afskærmer sig fra andre i bitterhed fyldt med vrede, aggression, jalousi, skuffelse og sorg over samfundet. Titlen er så kendt, at den endda er blevet en betegnelse for en bestemt slags menneskelig reaktion.

Joseph Conrad: Mørkets hjerte

Onsdag den 4. marts 2020 kl. 19.30

Joseph Conrad: Mørkets hjerte er en bog om apokalypsen og som sådan er den filmet i nutiden, om den gådefulde Mr. Kurtz og hans fordærv, som også er tidens, om imperialisme og hensynsløs udnyttelse. Er det den europæiske civilisation, der går sin undergang i møde?

Kommende studiekredse

08jan kl. 19:30